Nuon adviseert klanten via videocontact

Nuon adviseert klanten via videocontact
  • 1 december 2016
  • Redactie

Nuon presenteert vandaag de Energiescan. De nieuwe service houdt in dat klanten van de energieleverancier gratis energieadvies kunnen krijgen via een videogesprek op hun smartphone of tablet.

Het persoonlijke videocontact start met een introductie, waarbij de verbruiksgegevens, het soort huis of kantoor en de samenstelling van het huishouden of het aantal werknemers wordt doorgenomen. De klant loopt vervolgens met zijn device (laptop, tablet of smartphone) rond door een aantal ruimtes in zijn huis of kantoor. Vanaf afstand kijkt de energieadviseur mee, geeft advies en licht dit toe.

Klantwensen
De Energiescan, die gratis is voor iedereen die minimaal 1 jaar klant is bij Nuon, leidt volgens de energieleverancier tot makkelijk toepasbare tips over bijvoorbeeld tochtstrips, led-verlichting of radiatoren die achter meubels verstopt zijn. Staan deuren open, is de temperatuur goed ingesteld of is er sprake van sluimerverbruik? Op die manier kan op een snelle en eenvoudige manier een kostenbesparing worden gerealiseerd.

Nuon benadrukt dat de videoservice niet zomaar is ontstaan, maar ontwikkeld is door te luisteren naar de wensen van klanten.

comments powered by Disqus