Netflix breidt customer support uit in Amsterdam

Netflix breidt customer support uit in Amsterdam
  • 12 mei 2017
  • Redactie

Netflix zoekt honderden klantenservicemedewerkers voor het nieuwe kantoor in Amsterdam. Vanuit het pand krijgen klanten in een groot deel van Europa advies en ondersteuning.

Momenteel werken 170 mensen in de Amsterdamse vestiging. Aan het eind van het jaar zullen dat er naar verwachting 345 zijn en volgend jaar meer dan 400. De klantenserviceafdeling is gericht op de landen Nederland, België, Denemarken, Finland, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Op de vacaturesite van het online film- en televisiebedrijf wordt dan ook om medewerkers met verschillende taalachtergronden gevraagd.

Meertaligheid
De Amsterdamse vestiging van de klantenservice is de uitkomst van een lobby van de NFIA, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken dat buitenlandse bedrijven ondersteunt die internationale activiteiten in Nederland opzetten of uitbreiden. Commissaris Jeroen Nijland is dan ook blij met de aankondiging van Netflix: ‘Dit laat zien dat ons zakelijk klimaat aantrekkelijk is voor toonaangevende bedrijven die willen investeren in hun toekomst. De snelle internetsnelheden in Nederland, krachtige e-commerce-sector en meertaligheid van de Nederlanders maken van ons land een perfecte keuze voor Netflix om de snelgroeiende Europese markt te ondersteunen.’

Volgens de NFIA past de komst van Netflix in een bredere trend. ‘Ze sluiten zich aan bij andere Noord-Amerikaanse techbedrijven zoals Cisco en IBM die ook servicecenters in Nederland hebben.’ Naast de klantenservice heeft Netflix in Amsterdam, op een andere locatie, ook de afdelingen marketing, PR en financiën voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten gevestigd.
comments powered by Disqus