Cisco lanceert AI-innovaties voor Webex Contact Center

Cisco lanceert AI-innovaties voor Webex Contact Center
  • 25 oktober 2024
  • Redactie

Cisco heeft tijdens een event in Florida nieuwe AI-gedreven innovaties aangekondigd voor Webex’s Contact Center as a Service (CCaaS). De oplossingen, zoals Webex AI Agent en AI Agent Studio, zijn ontworpen om klantenservice te transformeren met intelligente automatisering en het verbeteren van de klantbeleving.

Met Webex AI Agent kunnen klantvragen via gesprekstechnologie efficiënt worden afgehandeld, zonder wachttijden. AI Agent Studio maakt het mogelijk om snel AI-agenten in te zetten en AI-modellen te selecteren die de klantondersteuning optimaliseren. Een andere toevoeging is de Cisco AI Assistant, die agents context en samenvattingen van onderbroken gesprekken biedt en hen van antwoordsuggesties voorziet.

Jeetu Patel, Cisco's EVP en Chief Product Officer, benadrukt dat AI een kernonderdeel is van Cisco’s producten. 'Wij bouwen AI-oplossingen in de kern van onze producten, zodat klantbeleving opnieuw wordt vormgegeven.' Cisco voorspelt dat een groot deel van de eerste klantcontacten binnen enkele jaren door AI-agents zal worden afgehandeld, net zo interactief en persoonlijk als een menselijke agent.

Met deze AI-vernieuwingen, die begin 2025 beschikbaar komen, verwacht Cisco de efficiëntie en klanttevredenheid verder te verhogen. Dit succes is mede gebaseerd op de sterke groei van Webex Contact Center, dat in het afgelopen fiscale jaar met 75% toenam, vooral in sectoren zoals de financiële dienstverlening, gezondheidszorg en retail. Anurag Dhingra, Senior VP bij Cisco, noemt het zelfs Cisco’s snelst groeiende cloud-business.

Naast deze innovaties heeft Cisco recent Robust Intelligence overgenomen, een beveiligingsbedrijf dat AI-applicaties beschermt tegen datalekken en privacyschendingen. Dit geeft Cisco’s klanten de zekerheid om AI-oplossingen veilig in te zetten. De lancering van Webex AI Agent en aanverwante tools bevestigt Cisco’s toewijding om klantinteracties te vereenvoudigen en de servicekwaliteit naar een hoger niveau te tillen.

comments powered by Disqus