Qatar Airways beste van de wereld

Qatar Airways beste van de wereld
 • 21 juni 2017
 • Redactie

Qatar Airways is bij de uitreiking van de van de Skytrax World Airlines Awards 2017 uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Bijna 20 miljoen passagiers wereldwijd stemden dit keer in meer dan 50 categorieën.

Ook de prijzen voor beste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten, de beste business class ter wereld en de beste eersteklas lounge ter wereld gingen naar Qatar Airways. In 2015, 2012 en 2011 won het bedrijf ook. Akbar Al Baker, ceo van de maatschappij, stelt: ‘Uit deze winst blijken het geloof en vertrouwen dat onze passagiers stellen in onze continue toewijding om steeds het beste te leveren. In deze moeilijke tijden, waarin we te maken hebben met een illegaal verbod op vluchten vanuit mijn land, is deze prijs niet bestemd voor mijzelf of mijn bedrijf, maar voor mijn land.’

Emirates
Hiermee verwijst Al Baker naar het besluit van Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte om alle diplomatieke en economische banden met Qatar op te schorten, waaronder al het vliegverkeer. Saillant detail is dat Emirates, één van de luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Arabische Emiraten, dit jaar terugzakt van een eerste naar een vierde plek op de ranglijst.

KLM sleept dit jaar geen prijzen in de wacht en eindigt op een 22ste plek. De top-10 bestaat dit jaar uit:

 1. Qatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. ANA All Nippon Airways
 4. Emirates
 5. Cathay Pacific
 6. EVA Air
 7. Lufthansa
 8. Etihad Airways
 9. Hainan Airlines
 10. Garuda Indonesia
comments powered by Disqus
 • Deel dit artikel
 • Reacties
 • Link