Gemeente Pekela schrapt ‘klanten’ en ‘burgers’

Gemeente Pekela schrapt ‘klanten’ en ‘burgers’
  • 14 november 2017
  • Redactie

Pekela wil inwoners niet langer aanduiden als ‘klanten’ of ‘burgers’. Dat is besloten tijdens de behandeling van de begroting en de najaarsnota van de Groninger gemeente. ‘De supermarkt heeft klanten en burgers koop je bij de snackbar’, zo stelde fractievoorzitter Pim Siegers van de SP tijdens de raadsvergadering.

Siegers telde in de begroting en de najaarsnota 33 keer het woord ‘klant’, al dan niet in samenstellingen als klantcontacten, klantkanalen, klantgerichtheid en klantverkeer. RTV Noord citeert het raadslid: ‘Klantkanalen? Ik weet niet eens wat het zijn. De term ‘klant’ moet uit de stukken en uit de hoofden van de gemeente verdwijnen.’ Volgens het raadslid is de relatie overheid-inwoners niet dezelfde als ondernemer-klant.

Pekelders
Het college van B&W bleek het hiermee al snel eens. Wethouder Hennie Hemmes viel zijn partijgenoot bij: ‘U leest dit volgend jaar in de begroting normaal gesproken niet weer.’ Als oplossing zouden de klanten/burgers voortaan ‘inwoners’ of ‘Pekelders’ genoemd kunnen worden. Overigens moet Pekela hiervoor in overleg met buurgemeente Veendam. Beide gemeenten delen een ambtelijke organisatie, De Kompanjie, waaronder ook het Klant Contact Centrum valt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link