Happen naar de baas?

Happen naar de baas?
  • 26 februari 2018

Eén op de drie werknemers in Nederland vindt dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor gezond eten op het werk. Dat blijkt uit actueel onderzoek van BoxBites. 43% van de 1.017 respondenten is daarbij van mening dat werkgevers te weinig moeite doen om medewerkers gezond te houden.

Met name millennials houden hun chefs verantwoordelijk voor gezond voedsel op de werkvloer, leren de uitkomsten. ‘Jonge werknemers zijn in een tijd opgegroeid waarbij iedereen bezig is met een gezonde levensstijl en gezonde keuzes steeds belangrijker worden. Hierdoor zijn zij gewend om in een omgeving te zijn waarbij gezonde voeding normaal is en zij vinden het dan ook raar als hun werkgever hier niet over nadenkt’, beweert Anouk Diamant, mede-eigenaar van BoxBites. 

Stresseten
In het onderzoek van de leverancier van gezonde snacks blijkt verder dat meer dan veertig procent van de ondervraagde werknemers aangeeft ongezonder te eten wanneer zij stress hebben op het werk. Bij vrouwen ligt dit aantal op 50%, tegenover 36% van de mannen. ‘Veel eten door stress is niet vreemd. Het fenomeen stresseten overkomt velen. Want, als je stress hebt kan lekker eten troostend werken’, zegt Diamant. Ze vervolgt: ‘Omdat er door jouw favoriete lekkernijen te eten geluksstofjes vrijkomen in de hersenen, helpt het even om te ontspannen en geeft het rust. Ook al is dit voor korte duur.’ In haar optiek zouden werkgevers hun medewerkers nog beter in de gaten moeten houden als het gaat om stress.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link