Massaal klantenservicemedewerkers gezocht

Massaal klantenservicemedewerkers gezocht
  • 27 maart 2018
  • Redactie

Van alle functies werden dit jaar het meest klantenservicemedewerkers gezocht. Dat stelt recruitmentspecialist Hays. In januari dit jaar stonden er in totaal 1.064 vacatures open voor klantcontactfuncties in Nederland.

Onderzoek van niet-vervulde vacatures in december 2017 en januari 2018, dat op basis van Jobfeeds data is uitgevoerd door Hays, wijst uit dat er een grote stijging is in de vraag naar klantenservicemedewerkers. Zo stond in december het aantal vacatures nog op 746, waar een maand later ruim driehonderd stuks bij kwamen. 

Explosieve stijging
De totale hoeveelheid openstaande vacatures was op 31 januari dit jaar 4.226. Een maand ervoor werden er nog 3.275 medewerkers gezocht, een stijging van bijna dertig procent. ‘Hieruit blijkt dat steeds meer organisaties echt werk maken van het centraal zetten van de klant. Maar wie dit goed wil doen, moet professionele medewerkers in huis hebben’, vertelt Robert van Veggel, managing director van Hays Nederland, de toegenomen vraag naar klantenservicemedewerkers

De overige meest gezochte medewerkers zijn voor functies als accountmanager, individuele verzorger in de gezondheidszorg, verpleegkundige en software-ingenieur. Hays geeft aan dat de Nederlandse arbeidsmarkt, naast de vijf meest openstaande vacatures, op zichzelf zeer krap is.

comments powered by Disqus