Van online naar biometrisch inchecken

Van online naar biometrisch inchecken
  • 21 maart 2018
  • Redactie

Lufthansa begint deze week met biometrisch inchecken van sommige internationale vluchten vanuit Los Angeles International Airport (LAX). Doel is om het instappen voor reizigers te vereenvoudigen en te versnellen.

De Duitse luchtvaartmaatschappij slaagde er dankzij deze nieuwe technologie in om maar liefst 350 passagiers binnen 20 minuten in het vliegtuig te laten instappen. Het enige wat de reizigers hoeven te doen is naar het boarding-platform te gaan, waar binnen een paar seconden gezichtsscans worden verstuurd naar het Amerikaanse CBP (US Customs & Border Protection). Vervolgens wordt de passagier herkend als ‘aan boord’ en kan hij instappen.

Gezichtsherkenning als norm
Lufthansa zegt na het uitzetten van dit proces biometrische toegang tot andere luchthavens in Amerika te willen implementeren. Volgens adjunct-directeur van het CBP, Dan Tanciar, kan biometrisch inchecken voor internationale vluchten binnen vier jaar de norm worden.

Eerder deze maand testte Lufthansa in samenwerking met supermarktketen Edeka een boodschappendienst vanuit het vliegtuig, zodat reizigers bij thuiskomst geen lege koelkast aantreffen. Met circa 15.000 producten van de supermarkt hebben reizigers ruime keuze. Deze pilot loopt tot eind juni.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link