Digitaliseringsprijs voor Woonzorg-app en gemeentelijk platform

Digitaliseringsprijs voor Woonzorg-app en gemeentelijk platform
  • 16 november 2018
  • Redactie

De app van Woonzorg Nederland en het gemeentelijke initiatief ‘Droom van Nederland’ sleepten onlangs beiden de Digital Award 2018 in de wacht. De uitreikende organisaties willen middels de awards de initiatieven stimuleren op het gebied van digitalisering.

In 2016 begonnen CorporatieNL en GemeentenNL met de uitreiking van de Digital Awards tijdens het evenement ‘Data moet je delen’. Juryvoorzitter Philippe Sprenger verklaart over de ontwikkelingen: ‘Gemeenten en woningcorporaties maken grote stappen in digitalisering. De jury is aangenaam verrast door de wijze waarop de winnaars technologie op een aansprekende wijze toegankelijk maken voor burgers en bewoners.’

De winnaars
Woonzorg Nederland won in de categorie ‘Digitale dienstverlening voor corporaties’, Droom van Nederland viel in de prijzen in de categorie ‘gemeente’. Laatstgenoemd initiatief omvat een gemeentelijk medium, dat als doel heeft om meer innovatieve projecten in steden te bewerkstelligen en de verbinding te maken tussen gemeenten, burgers en bedrijven. Het initiatief wordt tot dusver ingezet in de gemeentes Den Bosch en Nijmegen.

comments powered by Disqus