Versleten veranderbehoefte: medewerker is innovatiemoe

Versleten veranderbehoefte: medewerker is innovatiemoe
  • 25 januari 2019
  • Redactie

De zóveelste verandering in een organisatie kan er voor medewerkers toe leiden dat zij extra aandacht en tijd kwijt zijn aan een innovatie. Dit kan volgens onderzoeksresultaten leiden tot innovatiemoeheid onder werknemers, waar een derde van de organisaties last van heeft.

Van de ondervraagde Nederlandse managers zegt 85 procent dat innovatie cruciaal is voor het bestaansrecht van het bedrijf. Innovatie wordt ingezet voor efficiency (44%), het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten (30%) en kostenbesparing (30%). Onder meer technologische innovatie kent intern nog veel struikelblokken, blijkt uit de resultaten van ‘Peilstok van de Nederlandse innovatie’ door ilionx en QNH Consulting.

Motivatiegebrek?
Het motiveren en enthousiasmeren van medewerkers is volgens de onderzoekers een van de mogelijke gevolgen van innovatie binnen bedrijven. Desalniettemin weet een kwart van de organisaties de medewerkers te positief te stimuleren. Medewerkers zeggen voornamelijk (38%) dat er te weinig tijd voorafgaand aan een project wordt gereserveerd voor implementatie. Een derde van de respondenten zegt dat er een gebrek is aan concrete plannen over de implementatie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link