Amsterdams kantoor voor fintech Revolut

Amsterdams kantoor voor fintech Revolut
  • 28 februari 2019
  • Redactie

'Banking challenger' Revolut gaat een vestiging in Amsterdam openen als gevolg van zijn snelle groei in Nederland. Dat meldt het FD vandaag. De ‘agressieve’ fintech zinspeelt op 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Op dit moment kent de online bank naar verluidt 4 miljoen gebruikers, waarvan 50.000 in Nederland.

Om de groei in goede banen te leiden gaat het bedrijf in het komende half jaar flink uitbreiden buiten thuismarkt Londen. Er waren al kantoren in New York, Krakau in Polen en Moskou, daar komt nu onder meer Amsterdam bij. In onze hoofdstad zal Revolut tussen de vijf en tien man positioneren, schrijft de krant, waarvoor de online bank momenteel alleen een landenmanager en een pr-medewerker zoekt. In totaal wil de onderneming in de komende maanden driehonderd nieuwe medewerkers in negentien steden onderbrengen, waaronder Barcelona, New Dehli en São Paulo.

Afgelopen herfst maakte de fintech kenbare nieuwe technologie te hebben ontwikkeld om zijn klanten te beschermen tegen betalingsfraude. Dit systeem ontwikkelt voorspellingen rond klantgedrag, die het bedrijf gebruikt om nieuwe fraudepatronen te identificeren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link