Zorgorganisatie brengt vraagapplicatie uit

Zorgorganisatie brengt vraagapplicatie uit
  • 07 maart 2019

Zorgbalans lanceerde onlangs de app Eva, die werkt als een gespecialiseerde zoekmachine om gebruikers door het zorglandschap te begeleiden. De zorgorganisatie wil met het platform ouderen, mantelzorgers en zorgmedewerkers een steuntje in de rug geven.

Het initiatief moet ouderen in staat stellen en ondersteunen om langer thuis te kunnen wonen. Want ondanks dat er steeds meer mogelijkheden zijn voor deze ouderen, is het volgens de instelling lastig om de juiste manier te vinden en in contact te komen met betrouwbare partners en aanbieders. Zorgbalans’ ledenvereniging Servicepaspoort, gevestigd in regio Haarlem, ontwikkelde Eva.

Een zoekmachine om antwoord te krijgen op alle vragen omtrent het langer thuis wonen, stelt Saskia Keijzer, manager bij Servicepaspoort. De applicatie levert verfijndere en relevante resultaten dan Google. De applicatie biedt adviezen, helpt in het vinden naar oplossingen of zoekt iets voor de gebruiker uit.

Eva & Frank
De vraagbaak werkt op een vergelijkbare manier als VraagApp. Dit patiëntgerichte platform werd in begin dit jaar uitgeroepen tot ‘Beste App voor Iedereen’. CustomerFirst sprak met oprichter Frank Schalken: ‘Ook in de zorg is lang gedacht dat toegankelijkheid gelijk staat aan online bereikbaarheid. Dat is een misvatting. De toepassing zelf moet ook eenvoudig en begrijpelijk zijn.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link