Corendon onder vleugels van Triton

Corendon onder vleugels van Triton
  • 4 juni 2019
  • Redactie

Nederlandse reisorganisatie Corendon wordt overgenomen door durfinvesteerder Triton. Het bedrijf nam eerder Sunweb over en wil de touroperators in de toekomst samenvoegen. ‘We zijn allebei online driven, klantgericht en hebben een duidelijke prijs-kwaliteit strategie.’

‘Triton is eenvoudigweg onder de indruk van het bedrijf dat we hebben neergezet’, luidt de verklaring van Corendons co-founder Atliay Uslyu over de overname. ‘Ze zien mogelijkheden om ons bedrijf te integreren met Sunweb. Beide bedrijven zijn gelijkwaardig aan elkaar.’ Naast de overeenkomsten op het gebied van online kracht en klantgerichtheid, stelt Uslu dat de reisbestemmingen van Subweb en Corendon elkaar goed aan kunnen vullen. ‘De combinatie creëert ook een sterk platform voor nieuwe investeringen, innovatie en verdere digitalisering’, vult Per Agebäck van Triton Funds aan.

Vanaf deze week begint de closing period, waarin de Europese mededingingsautoriteit zijn goedkeuring moet geven. In het derde kwartaal van 2019 hoop Corendon de verkoop af te ronden.

comments powered by Disqus