Ambtenaren op taalles

Ambtenaren op taalles
  • 25 oktober 2019
  • Redactie

De taal die ambtenaren gebruiken in brieven en webteksten moet begrijpelijker. Staatssecretaris Knops heeft hiertoe de ‘Direct Duidelijk Brigade’ opgericht met taalcoaches en taalambassadeurs, die ambtenaren moeten helpen duidelijker te communiceren.

Om de communicatie met de burger soepeler te laten verlopen, stelt de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken meer middelen beschikbaar. Zo moeten de honderd extra taalexperts helpen bij het herschrijven van teksten en ambtenaren van advies voorzien. Daarbij zijn er trainingen opgezet die ambtenaren van diverse gemeenten moeten stimuleren samen te werken.

100 teksten
‘Wij doen al veel, maar het is nog niet genoeg. De Direct Duidelijk Brigade gaat medewerkers van gemeentes helpen bij het begrijpelijk maken van teksten. Wij willen ervoor zorgen dat mensen mee kunnen doen en direct snappen waar brieven van de overheid over gaan,’ aldus de staatssecretaris. Dit jaar nog moeten de honderd meest verstuurde teksten (brieven, formulieren, folders en webteksten) een metamorfose zijn ondergaan.

comments powered by Disqus