Nederlander ziet af van jobhoppen

Nederlander ziet af van jobhoppen
  • 16 april 2020
  • Redactie

Als direct gevolg van de coronacrisis is het vertrouwen van Nederlanders in de arbeidsmarkt afgenomen, en stellen werknemers hun plannen om een nieuwe baan te zoeken uit. ‘Met de huidige onzekerheid is het zoeken van een nieuwe baan niet het eerste waar je aan denkt.’

Onderzoek dat is uitgevoerd door Motivaction, in opdracht van de Nationale Vacaturebank en Intermediair, toont aan dat Nederlanders terughoudender zijn in het zoeken van een nieuwe werkgever. Van de 800 ondervraagden zegt 39% nu niet op zoek te zijn, wat in januari nog 31% was. Er is tevens een daling van 10% te zien in het aantal Nederlanders dat denkt eenvoudig aan een nieuwe baan te komen. Deze onderzoeksresultaten liggen in lijn met de zoekvolumes op Google, die in maart circa 30% terugliepen.

After lockdown
‘Onze verwachting is dat na de beëindiging van de huidige lockdown zowel het bedrijfsleven als werkzoekenden snel in beweging gaan komen’, aldus Nationale Vacaturebank. ‘We zien zelfs in april al een toename van bezoek op onze sites.’ Het aantal aangeboden vacatures is in maart – in vergelijking met januari – met 23% gedaald.


comments powered by Disqus