‘Tech in zorg niet meer weg te denken’

‘Tech in zorg niet meer weg te denken’
  • 8 juni 2020
  • Redactie

De Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ) stelt dat het bieden van technologische oplossingen niet meer weg te denken valt in de zorgsector. Als gevolg van de coronacrisis is digitalisering in de branche in een stroomversnelling terechtgekomen.

Dat schrijft de Inspectie in haar recent gepubliceerde Jaarbeeld 2019. De IGJ concludeert dat met name de ontwikkeling van e-health apps een flinke impuls heeft gekregen sinds de uitbraak van het coronavirus. Daarbij heeft beeldbellen aan terrein gewonnen en hebben veel zorgprofessionals nieuwe manieren gevonden om met patiënten of cliënten te communiceren. Daarin schuilt een groot voordeel op het gebied van efficiency: contact blijkt mede door tijdswinst vaker mogelijk.

De Inspectie van Gezondheid en Jeugd heeft tevens een meerjarenplan opgesteld voor de periode 2020-2023. E-health gaat een grotere rol spelen en is niet meer weg te denken, stelt de toezichthouder. Onder de zes pijlers voor de komende jaren valt onder meer het kwalitatief verbeteren van persoonsgerichte zorg, het bevorderen van technologische vernieuwing en het toezicht houden op datagebruik.

De coronacrisis zorgde al binnen een paar weken nadat er door de WHO werd gesproken over een pandemie, voor een informatiecrisis wereldwijd. De eervolle taak dus aan bots om patiënten en burgers van over de hele wereld te voorzien van accurate informatie.

comments powered by Disqus