Eerst even wegen

Eerst even wegen
  • 21 augustus 2020
  • Redactie

Een restaurant in China besloot op een nieuwe manier aandacht te vragen voor voedselverspilling. Voordat een bezoeker een diner kon nuttigen, moest hij zich bij binnenkomst eerst laten wegen. Een portie werd vervolgens op maat gemaakt. De actie viel echter niet bij iedereen in de smaak.

Het restaurant voelde zich genoodzaakt kort na het initiatief al afscheid te nemen van de weegschalen en maakte excuses.

Na het weegmoment werd de gast gevraagd zijn gewicht in een app in te voeren. Vervolgens gaf deze aan hoeveel er gegeten mocht worden. Het restaurant benadrukte dat de actie geheel op vrijwillige basis was. Desondanks schoot het initiatief bij het merendeel van de gasten in het verkeerde keelgat.

Overheid maakt zich zorgen
De actie was bedacht om aandacht te vragen voor de nationale campagne tegen voedselverspilling. Het wordt de Chinezen door de regering aangeraden om minder eten te bestellen in een restaurant.

comments powered by Disqus