Pegamento en MindShare lanceren Satisfact: sturen op werkgeluk

Pegamento en MindShare lanceren Satisfact: sturen op werkgeluk
  • 25 mei 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Vandaag maken Pegamento en MindShare de lancering van Satisfact bekend. Met Willem van den Brink als ceo, helpt Satisfact bedrijven om met smart (A.I.) tooling en een bedrijfsspecifieke aanpak zelfstandig het werkklimaat te optimaliseren.

Hierdoor komen medewerkers nog meer in hun kracht te staan en neemt hun werkgeluk toe, wat een hefboom is voor langere functieverblijftijden, minder verzuim en hogere productiviteit. Satisfact combineert de methodiek van MindShare en de functionaliteit van Apptime van Pegamento. 

Apptime is een ‘all-in-one’ app, waarmee medewerkers onder andere kunnen chatten met hun leidinggevende en collega’s, declaraties kunnen indienen, roosters kunnen bekijken en hun beschikbaarheid en voorkeuren/wijzigingen kunnen doorgeven. Binnen Satisfact wordt de methodiek van MindShare, waarmee werkgeluk, -tevredenheid en -klimaat in kaart wordt gebracht aan de hand van metingen van gedrag, cultuur en leiderschap, geïntegreerd met de functionaliteiten van Apptime. Hierdoor hebben zowel medewerkers als leidinggevenden een instrument in handen om zelf gericht te sturen op werkgeluk en betere prestaties. 

Andre Vermaat, MindShare: 'Satisfact maakt gedrag, cultuur en leiderschap meetbaar, tastbaar en intervenieerbaar. De methodiek houdt rekening met de unieke context van je organisatie en je individuele medewerkers. Managers én medewerkers kunnen direct en concreet aan de slag met persoonsgerichte dialoogsuggesties en actiegerichte interventies voor zaken, die in de eigen teams spelen.'

Willem van den Brink, ceo Satisfact: 'Satisfact biedt bedrijven een kant en klare oplossing. We leren de klant in enkele dagen tijd om de methodiek volledig zelfstandig te gaan gebruiken en zelf met de inzichten aan de slag te gaan – dus zonder de inzet van consultants, maar wel data-driven.' 

Het ontstaan van deze nieuwe aanpak is versneld door het grootschalig thuiswerken als gevolg van de coronapandemie. Doordat leidinggevenden en medewerkers elkaar nauwelijks nog fysiek ontmoeten, is het lastiger om ‘voeling’ te houden met medewerkers.

Serge Poppes, Pegamento: 'Apptime bevatte vanaf de eerste introductie al een basale functionaliteit waarmee medewerkers regelmatig gevraagd wordt hoe ze zich voelen. Juist voor deze feature van Apptime hebben klanten altijd veel belangstelling getoond. We zagen kansen om de toegevoegde waarde van deze functie te vergroten door de krachten met MindShare te bundelen.'  

Satisfact richt zich in eerste instantie op organisaties met klantcontact(afdelingen). Daarnaast leent de oplossing zich ook uitstekend voor andere sectoren. Satisfact is met ingang van nu beschikbaar. 
(PvWK, beekld: Mimi Thian / Unsplash)

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link