ACM waarschuwt voor misleidende verkooppraktijk Kabel-gigant.com

ACM waarschuwt voor misleidende verkooppraktijk Kabel-gigant.com
  • 12 januari 2022
  • Ryan Baij

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de agressieve verkoop- en incassopraktijk van Kabel-gigant.com. Dit bedrijf stuurt consumenten ongevraagd een pakketje met earpods of USB-kabels toe met het verzoek hiervoor te betalen.

Consumenten worden vervolgens met betalingsherinneringen en aanmaningen onder druk gezet te betalen, hoewel zij nooit iets hebben besteld. Klanten die ongevraagd iets toegestuurd krijgen, hoeven daar niet voor te betalen. Zij hoeven het product dat zij ontvingen ook niet terug te sturen.

Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM: ‘Wij waarschuwen consumenten voor de praktijken van Kabel-gigant. Consumenten onder druk zetten om te betalen voor iets dat ze ongevraagd toegestuurd krijgen, is een agressieve en misleidende verkooppraktijk. Wij roepen consumenten uitdrukkelijk op niet te betalen.’

Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is hetzelfde bedrijf dat eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd toezond en waarvoor de ACM ook waarschuwde op 24 juni 2021.

Perfectionbody bood online verzorgingsproducten, zoals een anti-aging crème, aan consumenten aan. Consumenten worden via advertenties op social media verleid om een proefpakket ‘gratis’ te proberen, waarvoor zij wel € 2,95 verzendkosten moeten betalen. Als de consument het product na ontvangst niet binnen 14 dagen retourneert, moest hij 58 euro betalen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link