Live video-advies tijdens winkelen

Live video-advies tijdens winkelen
  • 8 juni 2022
  • Kel Koenen

Vanaf 8 juni is het in winkels en tijdens online shoppen mogelijk om direct een expert te spreken via de mobiele telefoon, tablet of laptop via de nieuwe dienst ‘Ask Anne’. Deze wordt bemand door een echte productspecialist van vlees en bloed en is dus geen computergestuurde chatbots of andersoortige gerobotiseerde communicatie.

De nieuwe dienst zal klanten live adviseren als ze online of in de winkel aan het shoppen zijn. De afgelopen twee jaar is het online winkelen flink toegenomen. Fysieke winkels stonden juist enorm onder druk en hebben aansluitend veel moeite gehad met het vinden van personeel (met de juiste kennis).

Het zijn deze ontwikkelingen en behoeften waar Face The Public (het bedrijf achter 'Ask Anne') iets mee wilde doen en hieruit ontstond het idee. De kern van deze dienstverlening is het persoonlijk te woord staan van de klant. Waar en wanneer dan ook.

In de winkel is bij het product een QR-code te vinden. De klant scant deze code met de smartphone en er zal direct een videoverbinding tot stand komen met een productspecialist. Anne, de expert, is getraind in kennis over het specifieke product is altijd op de hoogte van de juiste informatie. Bijvoorbeeld als het gaat om mogelijkheden, specificaties, prijzen en acties.

Specialistisch
Online werkt het nog eenvoudiger, met één muisklik op de Ask Anne button wordt eenzelfde videoverbinding gestart. Zo zorgt Anne ervoor dat er altijd en overal op een simpele manier wordt bijgesprongen als de klant behoefte heeft aan specialistisch advies.

Peter Dörr is de geestelijk vader van Ask Anne: 'Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Je loopt rond in een winkel, bent geïnteresseerd in een product en nergens is een verkoper te vinden of iedereen is bezet. Maar je wilt snel wat weten over bijvoorbeeld een televisie, gameconsole of smartphone. Na het scannen van de QR-code heb je direct contact met ‘Anne’, de persoon die alles van dat product afweet en je kan adviseren bij je aankoop. Online gaat dat via het drukken op een button, maar de werkwijze is identiek.'

Motorola is een van de eerste partijen die 'Ask Anne' gaat inzetten. Ook andere grote merken hebben interesse om de realtime video productspecialist in te zetten.

Consumenten kunnen binnenkort dus de eerste ontmoeting met Anne verwachten in winkels en online shops.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link