Op verantwoorde wijze de wereld ontdekken

Op verantwoorde wijze de wereld ontdekken
  • 7 november 2023
  • Sales BBP Media

Reizen is ontzettend leuk, zowel binnen als buiten Europa! Heb jij je volgende reis al geboekt? Wat wordt de bestemming? Om tijdens de reis niet verrast te worden door hoge kosten, bijvoorbeeld als gevolg van een noodzakelijke medische ingreep in het buitenland, is het belangrijk om jezelf vooraf goed te verzekeren.

Niet alleen een reisverzekering is essentieel, kijk ook eens naar een aansprakelijkheidsverzekering bij een vakantie binnen Nederland. Wanneer je tijdens je reis spullen van anderen leent en deze per ongeluk beschadigt, dan worden de kosten voor het herstel van de schade vergoed vanuit deze verzekering. Wist je dat je zo’n aansprakelijkheidsverzekering niet alleen voor jezelf afsluit, maar ook voor je kinderen en bijvoorbeeld partner? Zelfs schade veroorzaakt door een huisdier wordt vanuit deze verzekering gedekt.

Tip: klik hier om snel te kunnen vergelijken, welke verzekeraar jou het beste aanbod biedt. Let niet alleen op de premie die je maandelijks betaalt, maar ook op de polisvoorwaarden en exacte dekking (buiten Nederland).

Afsluiten van een reisverzekering voor je op reis gaat

Verantwoord op reis gaan betekent dat je voor vertrek een reisverzekering af zou moeten sluiten. Er zijn een groot aantal Nederlandse verzekeraars die je zowel een kortlopende-, als doorlopende reisverzekering aanbieden. Het is afhankelijk van het aantal weken dat je jaarlijks op vakantie gaat, welke van beide opties het beste bij jouw situatie past. Vaak blijkt een doorlopende reisverzekering al snel de voordeligste optie te zijn. Kijk niet alleen naar het verschil tussen een kort- en doorlopende reisverzekering, maar ook naar die tussen een reisverzekering met een dekking binnen Europa en een wereldwijde dekking.

Tip: zeker wanneer je buiten Nederland reist, wil je altijd bij je verzekeraar terecht kunnen in geval van nood. Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden een 24/7 SOS hulpdienst. Wel zo prettig!

Houd rekening met de reisadviezen vanuit de overheid

Een ander aspect van verantwoord reizen is het volgen van de reisadviezen vanuit de Nederlandse overheid. Via “Nederland Wereldwijd” heb je de mogelijkheid om de actuele reisadviezen te bekijken. Deze reisadviezen kunnen dagelijks worden bijgewerkt. Ben je voornemens te backpacken door een land? Kijk dan regelmatig in welke delen van het land je veilig bent.

Zorg er daarbij voor dat je voor vertrek naar de GGD gaat voor een persoonlijk vaccinatieadvies. Zeker bij reizen naar landen buiten Europa is het belangrijk vooraf de juiste vaccinaties te halen. Het verkleint het risico dat je ernstig ziek wordt in het buitenland.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal
Tekst: Lequal | Afbeelding: 123RF

comments powered by Disqus