Gebruik social media blijft groeien

Gebruik social media blijft groeien
  • 31 januari 2024
  • Kel Koenen

Het jaarlijkse Nationaal Social Media Onderzoek 2024 van Newcom Research biedt inzichten in het gebruik van sociale media in Nederland. Het groeiende gebruik is van belang voor een effectieve klantcontactstrategie.

Uit het recente rapport blijkt een toenemend gebruik van sociale media, met gemiddeld bijna twee uur per dag besteed door Nederlanders. Platforms zoals WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn blijven aan de top, terwijl ook TikTok aanzienlijke groei laat zien.

Onder tieners en twintigers is er een verschuiving te zien in het gebruik van platforms, waarbij TikTok en Snapchat terrein winnen. Opvallend is de afname van het gebruik van BeReal onder deze doelgroepen. Daarnaast worden zorgen over het mentale welzijn in relatie tot social media gebruik benadrukt; een significant aantal Nederlanders voelt zich minder gelukkig door het gebruik van sociale media.

Deze trends en ontwikkelingen geven belangrijke inzichten voor bedrijven en organisaties die actief zijn op sociale media, vooral met betrekking tot klantcontact en engagement strategieën.

comments powered by Disqus