Data Contact Centers Zoom binnen EU

Data Contact Centers Zoom binnen EU
  • 25 maart 2024
  • Kel Koenen

Zoom heeft de inzet voor gegevensprivacy en -beveiliging voor Europese klanten van Zoom Contact Center versterkt door de uitbreiding van datacenters in de Europese Unie.

De nieuwe faciliteit is specifiek ontworpen om te voldoen aan de strenge vereisten voor gegevensopslag en -verwerking in Europa. Met deze uitbreiding kunnen in Europa gevestigde klanten van het Zoom Contact Center nu verzoeken dat persoonlijke gegevens die door Zoom-processen worden verwerkt, binnen de EU worden gelokaliseerd. Dit is een cruciale stap voor bedrijven en organisaties in sectoren zoals overheid, gezondheidszorg en financiële dienstverlening, waar naleving van gegevensbeschermingsregels van het grootste belang is.

De verbeterde lokalisatiemogelijkheden zijn een antwoord op de groeiende vraag van Europese klanten naar meer controle over waar hun gegevens worden opgeslagen en verwerkt. Door lokale opslagmogelijkheden te bieden, helpt Zoom zijn klanten om te voldoen aan de regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die strenge richtlijnen stelt voor de verwerking van persoonsgegevens van EU-burgers.

'Zoom blijft het belang erkennen van het voldoen aan de lokale datavereisten voor onze Europese klanten’, verklaart Ben Neo, Head of Customer Experience (CX) Sales EMEA van Zoom. ‘Deze uitbreiding geeft hen het vertrouwen dat onze innovatieve oplossingen in hun behoeften kunnen voorzien voor Zoom Contact Center.’

comments powered by Disqus