Genesys boekt forse successen dankzij groeiende vraag AI

Genesys boekt forse successen dankzij groeiende vraag AI
  • 13 september 2024
  • Kel Koenen

Genesys heeft in de eerste helft van hun boekjaar opmerkelijke resultaten geboekt. De terugkerende omzet uit het Cloud-platform overschreed de grens van 1,6 miljard dollar, een stijging van meer dan 35% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is voornamelijk te danken aan de toenemende vraag naar AI-oplossingen binnen klantcontactcentra.

In de eerste helft van het boekjaar was AI goed voor ruim 10% van de omzet uit Genesys Cloud. Bovendien maakte AI-functionaliteit deel uit van elk van de tien grootste deals die het bedrijf sloot. Organisaties investeren massaal in Genesys Cloud om hun mogelijkheden op het gebied van automatisering, personalisatie en data-analyse te vergroten. Dit leidde tot een verdrievoudiging van het aantal deals met een jaarlijkse contractwaarde van meer dan een miljoen dollar.

De gemiddelde contractwaarde van deals met AI-functionaliteit was ruim vijf keer hoger dan die zonder AI. Dit onderstreept het groeiende belang van AI in de sector en de toegevoegde waarde die het biedt aan grote ondernemingen. Genesys verstevigt zijn positie als voorkeursleverancier voor grote bedrijven. Het aantal unieke agents bij de 50 grootste klanten steeg met meer dan 25% tot bijna 11.500 in het tweede kwartaal. Daarnaast nam het aantal nieuwe klanten dat koos voor Genesys Cloud toe met ruim 45% ten opzichte van het voorgaande jaar.

'Deze buitengewone prestaties laten onze toewijding aan innovatie en ons vermogen om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten zien', zegt Tony Bates, bestuursvoorzitter en ceo van Genesys. 'We lopen voorop in de revolutie op het gebied van klant- en werknemerservaring. Met de kracht van AI bevorderen we loyaliteit en realiseren we sterke bedrijfsresultaten. Het toenemende gebruik van Genesys Cloud onderstreept onze leidende positie in de markt.'

Met een investering van bijna 325 miljoen dollar in R&D voor Genesys Cloud in de afgelopen 12 maanden, blijft het bedrijf inzetten op innovatie. Genesys helpt de contactcenterbranche vooruit met AI-gedreven oplossingen die de toekomst van klantcontact vormgeven. Als marktleider blijft het bedrijf investeren in technologische ontwikkelingen om organisaties wereldwijd te ondersteunen bij het verbeteren van hun klant- en werknemerservaringen.

comments powered by Disqus