PayPal en MyOrder lanceren samen nieuwe app

PayPal en MyOrder lanceren samen nieuwe app
  • 25 juli 2014
  • Redactie

PayPal en MyOrder brengen een nieuwe app met incheckfunctionaliteit op de markt. Via PayPal Check-In wordt het binnen afzienbare tijd mogelijk in Nederland om mobiel te bestellen en te betalen bij ruim 1.500 retailvestigingen.

Thomas Brinkman, oprichter en CCO van MyOrder, onderdeel van de Rabobank, vertelt aan CustomerFirst ‘heel positief’ te zijn over de nauwere samenwerking. ‘PayPAL-gebruikers kunnen nu ook van het MyOrder-platform gebruikmaken.’ Met haar dienst richt MyOrder zich op mkb’ers uit uiteenlopende sectoren en klanten die snel en veilig willen betalen. De informatievoorziening verloopt via accountmanagers (tien in totaal, red.), nieuwsbrieven en lokale Rabobank-vestigingen. Het in Groningen gevestigde bedrijf beschikt over een eigen contactcenter met vijf medewerkers, die zich toeleggen op het contact met mkb'ers. Daarnaast wordt samengewerkt met een outsourcepartij voor de overige klantcontacten. Internet, e-mail, social media en telefonie zi jn de meest toegepaste contactkanalen. Ook voor lhet samenwerkende facilitaire contactcenter betekent de samenwerking met PayPal goed nieuws: het huidige team van twintig agents wordt uitgebreid.

Snellere acceptatie
Eelco van Wijk, directeur PayPal Benelux, verwacht dat de app met incheckfunctionaliteit zal leiden tot een versnelde acceptatie van mobiel bestellen en betalen in Nederland. ‘Een bijkomend voordeel voor de ondernemer is dat er geen extra hardware investeringen nodig zijn.’ In PayPal-applicaties voor de Amerikaanse, Britse, Duitse en Australische markt is de genoemde techniek al verwerkt. MyOrder kreeg de order toegewezen om dit in Nederland te realiseren. ‘Om een bestelling te plaatsen en af te rekenen, hoeft de consument alleen maar via de PayPal-app bij de retailer in te checken. De gebruiker checkt in door te swipen, maakt een keuze uit het menu en betaalt. De naam en bestelling komen dan binnen bij de geselecteerde retailer. Die zorgt er vervolgens voor dat de bestelling kan worden afgehaald of dat die naar de desbetreffende tafel wordt gebracht bij een horecagelegenheid’, aldus PayPal.

comments powered by Disqus