Beveiligde communicatie via headsets Plantronics

Beveiligde communicatie via headsets Plantronics
  • 20 november 2014
  • Redactie

De draadloze DECT-headsets van Plantronics’ CS500 en de Savi 700-serie zijn door het DECT Forum gecertificeerd op basis van de nieuwste veiligheidsnormen. De producten voldoen hier ‘als eerste in de markt’ aan, aldus de headsetfabrikant.

De nieuwe normen die in januari 2013 zijn aangekondigd bieden richtlijnen en een certificeringsproces voor fabrikanten om op acht gebieden veiligheidsverbeteringen door te voeren, waaronder authenticatie, encryptie en call setup. Om een zogeheten DECT Forum Security Certification te ontvangen, moet een product worden ingediend bij een erkend testlab voor onafhankelijke verificatie en voldoen aan alle vereisten.

Communicatiebeveiliging
‘Dankzij de introductie van het certificeringsprogramma kunnen DECT-leveranciers hun apparatuur laten certificeren tegen de nieuwste veiligheidsstandaarden. Hierdoor kunnen ze klanten verzekeren dat hun communicatie beveiligd is’, verklaart Andreas Zipp, voorzitter van het DECT Forum. Dit platform is bedoeld voor organisaties die DECT-technologie ontwikkelen en verbeteren.

De gecertificeerde headsets van de CS500 serie zijn per direct beschikbaar, de Savi 700 serie volgt later dit jaar.

comments powered by Disqus