Caviars 2015: Jacht op ‘visionairen’ is geopend

Caviars 2015: Jacht op 'visionairen' is geopend
  • 3 december 2014
  • Redactie

De inzendtermijn voor de Caviars, de Belgische evenknie van de NCCA Awards in Nederland, is ingegaan. Martin Claes, oprichter N-Allo, is verkozen tot de nieuwe juryvoorzitter. Hij neemt de plek in van Dirk Frans. Ook het reglement is nieuw.

In het reglement staat dat deelname aan de wedstrijd enkel mogelijk is voor contactcenters die hun hoofdactiviteiten in Belgie uitvoeren. Zij kunnen daartoe samenwerken met hun opdrachtgevers. ‘Voor leveranciers van contactcentertechnologie geldt dit criterium enkel in die mate dat ze kunnen aantonen dat ze commercieel en technologisch aanwezig zijn op de Belgische markt.’

De meest innovatieve cases worden door de jury met een Caviar beloond. De vijfkoppige jury (naast Claes zijn dat Seth Maenen, Isabelle van Moeffaert, Yves Vaerenbergh en Stanny De Reyt) wordt in een vroeg stadium betrokken in het beoordelingsproces. Hierbij hanteren zij diverse criteria, met verschillende zwaarte:
- hoe groot is de uitdaging waar de organisatie voor stond en hoe baanbrekend is de voorgestelde oplossing? (45% van de score);
- in welke mate kunnen de kandidaten hun vernieuwingsactie staven met resultaten? (45%);
- is er een duidelijke communicatie over het project? (10%).

De Caviars-categorieën zijn ongewijzigd. In het kort: Best Customer Engagement Program, Best Human Assets Management, Best Partnership, Best Use of Technologyen de Publieksprijs. Woensdag 27 mei 2015 worden de Caviars uitgereikt. Meer informatie vind je hier.

comments powered by Disqus