Twitter vat tweets samen voor iOS-gebruikers

Twitter vat tweets samen voor iOS-gebruikers
  • 22 januari 2015

Twitter lanceert een nieuwe functie die gebruikers een samenvatting geeft van tweets die langskwamen terwijl de app niet werd gebruikt. De optie is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS-apparaten, over een aantal weken zijn de samenvattingen ook zichtbaar op Android en de webversie van de microblog.

De iPhone-versie toont een blok met de belangrijkste tweets die een gebruiker heeft gemist. Het blok verschijnt bij mensen die veel twitteren minder vaak dan bij mensen die slechts af en toe op het sociale netwerk komen. Volgens Twitter worden alleen de belangrijkste berichten getoond, bijvoorbeeld als ze vaak zijn geretweet. Productmanager Kevin Weil zegt in de New York Times dat deze nieuwe functionaliteit geen stap is naar een volledig gerangschikte tijdlijn. ‘We blijven ons focussen op de real-time ervaring.’

Twitter stelt vandaag eveneens de online versie van zijn nieuwe loginsysteem Digits beschikbaar voor ontwikkelaars. Door dit programma te integreren in apps en sites kunnen gebruikers met enkel hun telefoonnummer inloggen. Er is geen koppeling met Twitter, dus een account bij het netwerk is niet vereist.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link