Nee-nee-sticker afschaffen?

Nee-nee-sticker afschaffen?
  • 18 mei 2015
  • Redactie

De Partij voor de Dieren wil een verbod op nee-nee-stickers. De Amsterdamse fractie van de politieke partij vindt het systeem waarbij mensen een sticker moeten aanvragen om gedrukte reclame te kunnen weren ‘compleet achterhaald’.

‘Wij zeggen: genoeg is genoeg! Wij keren het systeem om. Reclamefolders zijn slecht voor het milieu en daarom willen wij iedereen daarvan vrijstellen. Mensen die wél reclame willen hebben, kunnen een ja-ja-sticker op hun bus plakken’, aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter Partij voor de Dieren, aan AT5.

11 miljoen kilo
Jaarlijks krijgen huishoudens gemiddeld 33 ongevraagde folders per week binnen, ook als er een nee-nee-sticker op de brievenbus zit. Dit aantal staat gelijk aan 34 kilo per jaar. Met 320.000 gezinnen in Amsterdam die een nee-nee-sticker hebben geplakt, belanden er circa 550 miljoen folders per jaar op de mat. ‘Dat staat gelijk aan een kleine 11 miljoen kilo papier per jaar in Amsterdam. Ongeloofelijk!, vindt Van Lammeren. Het initiatiefvoorstel is inmiddels ingediend in de gemeenteraad.

Lees op de website van de Rijksoverheid meer over het folder- en stickerbeleid.

comments powered by Disqus