Fairphone bouwt makkelijk te repareren telefoon

Fairphone bouwt makkelijk te repareren telefoon
  • 17 juni 2015
  • Redactie

Fairphone kondigt de komst van de Fairphone 2 aan. Dit nieuwe model is deels modulair, zodat bepaalde onderdelen eenvoudig te vervangen zijn als ze kapot gaan.

De in 2013 opgerichte fabrikant van ‘eerlijke’ smartphones verkocht in totaal 60.000 exemplaren van de eerste Fairphone. Hierdoor is de producent naar eigen zeggen nu in staat ‘om een nog groter verschil te maken met een eigen ontwerp’. Het systeem is zodanig ontwikkeld dat elektronische onderdelen draadloos met elkaar in contact staan. Onderdelen als de camera, de USB-poort en de luidspreker zijn bevestigd met kleine schroefjes, waardoor eigenaren van deze smartphone makkelijk zelf reparaties kunnen uitvoeren. De Fairphone 2 (zie beeld hieronder) is vanaf deze zomer te bestellen en kost € 525. Aankomende herfst worden de eerste toestellen geleverd.


In een interview gepubliceerd in Telecommerce Magazine (editie 09-2014) werd duidelijk dat Fairphone nadrukkelijk inzet op klantenservice. De organisatie wordt hierbij ondersteund door klanten, aldus IT-projectmananager Marco Jorritsma. ‘We introduceerden een forum als contactkanaal, maar hebben te weinig tijd om dat voortdurend bij te sturen. Nu zien we dat het voor het grootste deel wordt gerund door de community. Onze klanten geloven in het idee van Fairphone.’ De betrokkenheid blijkt ook uit de telefoontjes die binnenkomen bij de klantenservice. Klanten stellen vragen als ‘Hoe zorgen jullie ervoor dat er geen kinderen op mijnen lopen?’ Of: ‘Gebruiken jullie het schadelijke benzeen voor het reinigen van de telefoonschermen?’

comments powered by Disqus