Pegasystems bouwt Know Your Customer-applicatie

Pegasystems bouwt Know Your Customer-applicatie
  • 13 oktober 2015

Softwareleverancier Pegasystems en advocatenkantoor DLA Piper hebben samen nieuwe software ontwikkeld waarmee financiële instellingen tijd en kosten kunnen besparen bij het beheren van snel veranderende wet- en regelgeving. Met behulp van de zogenoemde Know Your Customer (KYC)-applicatie kunnen banken eenvoudig en doorlopend updates integreren in klantsystemen.

Naleving van KYC-regelgeving zou voor corporate banking managers wereldwijd één van de grootste pijnpunten zijn, bleek recent uit onderzoeksresultaten van Forrester Research. Het snelle tempo waarin  regelgeving verandert, maakt het nog moeilijker om nieuwe klanten ‘in systemen op te nemen’. Dat kan van invloed zijn op de relatie met de klant, de klanttevredenheid en zelfs de mogelijkheid om nieuwe business te winnen. Met deze samenwerking bieden de nieuwbakken partners nu hun hulp aan op compliancegebied.

Klantervaring
‘In dit tijdperk van ongekend strenge wettelijke controles hebben wereldwijde financiële instellingen nog steeds moeite om in de pas te blijven met wijzigingen in regelgeving met zo min mogelijk impact op de procestijden en klantervaring’, stelt Derk-Jan Brand, directeur Pegasystems Benelux. ‘Door samen te werken met DLA Piper boort Pega een schat aan deskundigheid aan op het gebied van handhaving van regelgeving, zodat klanten  snel hun systemen kunnen updaten en efficiënt risico’s kunnen beperken.’ Volgens Gerald Francese, partner DLA Piper, is het monitoren van wijzigingen in regels en het updaten van complianceprogramma's in een sector waarin regels continu veranderen, kostbaar, tijdrovend en risicovol. De ontwikkelde KYC-software vormt in zijn optiek een perfect ondersteuningsmiddel.

Financiële instellingen kunnen wijzigingen in regelgeving direct in de nieuw geintroduceerde applicatie actualiseren en integreren via een eenvoudige invoerwizard. Pega-klanten kunnen op hun beurt de aanbevelingen van DLA aanvullen en aanpassen aan speciale omstandigheden of aan hun eigen interpretaties van regels per geografische regio, registratie-entiteit, branche en product.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link