Gemeenten kunnen zelf webformulieren maken voor burgers

Gemeenten kunnen zelf webformulieren maken voor burgers
  • 8 april 2016
  • Redactie

Decos breidt zijn softwaresuite JOIN uit met E-formulieren. Hierdoor kunnen overheidsinstellingen zelf webformulieren en online persoonlijke omgevingen creëren voor hun inwoners, zodat burgers via internet zelf hun zaken kunnen regelen.

Met behulp van JOIN E-formulieren is het mogelijk voor gemeenten om persoonlijke pagina’s te maken voor inwoners. Op hun beurt kunnen zij inloggen via DigiD en veilig digitaal communiceren met hun gemeente, bijvoorbeeld voor het indien van een bezwaarschrift of het bekijken van de status van een vergunningaanvraag.

René Wanders, productmanager JOIN E-dienstverlening, legt uit dat de betreffende module zich in eerste instantie richt op overheidsinstellingen en hun behoefte om dienstverlening digitaal aan te bieden. ‘Klanten willen zoveel mogelijk selfservicemogelijkheden bieden en met deze module is het heel eenvoudig geworden om dienstverlening digitaal aan te bieden.’ Onder meer de gemeente Noordwijk werkt sinds januari dit jaar met de Decos-oplossing. Daar kunnen burgers nu ieder moment van de dag eenvoudig een vergunningaanvraag indienen. ‘Aan de achterkant wordt automatisch een zaak aangemaakt in het zaaksysteem, zodat de aanvraag direct in behandeling genomen wordt. Het proces verloopt vele malen efficiënter en laat echt zien hoe eenvoudig het digitaliseren van je burgercontact kan zijn met JOIN E-formulieren.’

comments powered by Disqus