Tropenrooster gewenst

Tropenrooster gewenst
  • 19 augustus 2016
  • Redactie

Nederlandse werknemers zouden op warme dagen zoals nu graag overgaan op een tropenrooster, echter biedt slechts vier procent van de werkgevers in ons land een aangepast hitteschema. Dat blijkt uit het onderzoek ‘How Dutch Offices Work’, dat Indeed uitvoerde in samenwerking met TeamVier.

De voornaamste wens op de werkvloer is de aanwezigheid van airconditioning: 62 procent van alle respondenten vindt deze verkoelende maatregel het meest essentieel. In de praktijk beschikt de helft daadwerkelijk over een airco op kantoor. Werkgevers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vormen de top 3 op dit vlak (59%). Wie werkt in Groningen, Drenthe en Friesland, heeft minder kans op airconditioning (45%).

Slippers
Bijna een derde van werkend Nederland zou het waarderen als werkgevers zorg dragen voor zonwering en koude drankjes (29 procent). Zonwering is bij meer dan een derde van de ondervraagden aanwezig en zestien procent van de bedrijven zorgt voor extra verkoeling met verfrissende drankjes. Dertien procent van de werkgevers staat bovenal slippers en luchtige kleding toe op de werkvloer.

Terwijl één op de vijf Nederlanders aangeeft vroeger te willen beginnen en eerder op de dag te willen stoppen met werken, zijn er weinig werkgevers die hiermee akkoord gaan. Wat betreft extra pauzes bestaat er ook een verschil tussen de wens van de werknemer (15%) en de realiteit op de werkvloer (3%).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link