Nieuw: ORTEC Data Science

Nieuw: ORTEC Data Science
  • 29 december 2016
  • Redactie

ORTEC, een Nederlandse leverancier van optimalisatiesoftware, lanceert ORTEC Data Science. Deze gespecialiseerde business unit is opgericht ‘om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar ondersteuning op het gebied van digitale transformatie’. Albert Bogaard, oprichter van Parkmobile International en partner van ORTEC, wordt ceo van het nieuwe initiatief.

Machine learning, artificial intelligence, meta-heuristieken en optimalisatie (met name op het vlak van HR analytics, marketing analytics en smart energy) vormen de specialismen van deze business unit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technologieplatformen als Microsoft Azure en Cortana, Salesforce, IBM Watson en AIMMS. De kennis en kunde op het gebied van analytics wordt aangeboden via The Analytics Academy, opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science en ORTEC.

De focus komt te liggen op het ondersteunen en begeleiden van organisaties in hun digitale transformatie. Dit zou binnen veel bedrijven en instellingen grote prioriteit hebben, aldus Bogaard. In de directie van ORTEC Data Science krijgt hij gezelschap van Lex Knape (Chief Data Science Officer) en Patrick Hennen (COO).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link