Allianz GI start AI-fonds

Allianz GI start AI-fonds
  • 5 april 2017
  • Redactie

Investeringsmaatschappij Allianz GI start een fonds dat zich uitsluitend richt op kunstmatige intelligentie (AI). Het eerste Europese fonds op dit gebied zal beleggen in aandelen van bedrijven die wereldwijd sterk inzetten op de ontwikkeling van AI, in alle mogelijke vormen.

Volgens het bedrijf zal de markt voor AI tegen 2025 met 36.8 miljard Amerikaanse dollar zijn gegroeid. Daarmee profiteert het fonds van snelle ontwikkelingen op verschillende gebieden, zoals de analyse van big data, machine learning, zelfrijdende auto’s en het Internet of Things (IoT). Het disruptieve karakter van AI zorgt voor dynamische en duurzame groei bij de bedrijven die in de portfolio van het fonds worden opgenomen.

Ingrijpende veranderingen
Portfoliomanager Sebastion Thomas stelt: ‘Kunstmatige intelligentie zal ingrijpende veranderingen veroorzaken in de manier waarop we leven. De mogelijkheid van AI om complete industrieën te veranderen, betekent dat dit fonds investeerders een enerverende kans biedt om toegang te krijgen tot toekomstige bronnen van innovatie en groei.’ Het fonds zal eind deze maand beschikbaar zijn in Nederland en België.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link