Alibaba speelt slim in op speakerhype

Alibaba speelt slim in op speakerhype
  • 10 juli 2017

Online retailer Alibaba lanceerde afgelopen week een eigen slimme speaker. De Tmall Genie kost omgerekend zo’n € 65 en kan worden bediend door er in het Mandarijn tegen te praten.

Bij de presentatie toonde de e-commercespeler wat deze slimme speaker zoal kan, zoals een drankje bestellen, een televisie aanzetten, muziek spelen en beltegoed opwaarderen. De gadget kan ook producten kopen uit de webshop van Alibaba-dochter Tmall. Het apparaat is aanzienlijk goedkoper dan zijn ‘broertjes’ Amazon Echo en Google Home. Nadeel alleen is dat ie vooralsnog alleen bestemd is voor de Chinese markt. Of Tmall Genie ook nog naar andere landen komt, is onduidelijk.

Samsung Vega
Naar verluidt sleutelt ook Samsung aan een slimme speaker. Volgens The Wall Street Journal moet het apparaat, dat de codenaam Vega heeft, een verlengstuk worden van Samsungs spraakassistent Bixby. De introductie van laatstgenoemde assistent had afgelopen maart plaats. Tot op heden vormt de Engelse taal echter een struikelblok en komt de gadget alleen in het Koreaans tot zijn recht.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link