Nieuwe Samsung-assistent stuurt hele huishouden aan

Nieuwe Samsung-assistent stuurt hele huishouden aan
  • 21 maart 2017
  • Redactie

Samsung introduceert een nieuwe virtuele assistent: Bixby. De assistent wordt voor het eerst toegepast op de nieuwe smartphone Galaxy S8, die eind deze maand wordt gepresenteerd.

De toepassing integreert verschillende apparaten zoals smartphones, computers, huishoudelijke apparatuur en apparaten die gebruik maken van het Internet of Things (IoT). Het bedrijf stelt dat Bixby deze integratie verbetert door op drie vlakken fundamenteel te verschillen van andere assistenten als Siri, Cortana en Alexa.

Compleet
Zo is betere integratie mogelijk door compleetheid, wat inhoudt dat alle taken van een aangesloten apparaat uitgevoerd kunnen worden via Bixby. Dit in tegenstelling tot het regelen van een beperkt aantal taken, zoals nu vaak het geval is. Ook kunnen gebruikers van Bixby contact maken met een apparaat terwijl dit een taak uitvoert zonder dat deze taak onderbroken of helemaal afgebroken wordt. Ten derde heeft Bixby minder vaststaande commando’s nodig om taken uit te voeren, zodat gebruikers naar eigen inzicht commando’s kunnen gebruiken.

Op de nieuwe Galaxy S8 komt een knop waarmee Bixby meteen kan worden opgeroepen, zodat gebruikers zo min mogelijk knoppen hoeven te gebruiken en voornamelijk met hun stem door hun apparatuur kunnen navigeren.

Cloud
Samsung kondigt aan dat ook andere apparatuur in de toekomst wordt uitgerust met Bixby, zodat verschillende apparaten met elkaar in contact kunnen staan. De assistent wordt in de cloud toegepast, zodat elk apparaat met een internetverbinding en de mogelijkheid tot steminput daar contact mee kan maken. Het bedrijf voorspelt dat Bixby kan uitgroeien van een ‘interface voor jouw smartphone’ tot een ‘interface voor jouw hele leven’.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link