China streeft naar marktleiderschap AI in 2025

China streeft naar marktleiderschap AI in 2025
  • 5 januari 2018
  • Redactie

China investeert $ 2 miljard in de bouw van een centrum voor het ontwikkelen van artificial intelligence. Er moeten ongeveer 400 bedrijven in het park worden gevestigd in het westen van Bejing.

Op de ontwikkeling van artificial intelligence wordt wereldwijd ingezet. China is een land om zeker rekening mee te houden. De investering van $ 2 miljard moet jaarlijks minimaal $ 6 miljard voor het land gaan opbrengen en, nog belangrijker: het park moet China wereldleider maken op het gebied van AI. In 2025 wil het land deze ambitie hebben voltooid. Dat meldt persbureau Reuters.

De ontwikkelaar van het project, Zhongguancun Development Group, zegt van plan te zijn om samen te werken met universiteiten uit het buitenland. Dit om een nationaal niveau AI-laboratorium op te richten in het park.

Toepassing
De toepassing van de techniek achter AI zou op veel vlakken kunnen worden toegepast door bedrijven. Dit omdat machines nu zelf kunnen leren van data. In plaats van instructies te programmeren, trainen ze computermodellen. De technologie kan kostenbesparend werken. 

Meer weten over AI? Lees: 'AI is geen magie!' of ‘AI laat menselijke vaardigheden beter tot hun recht komen'.

comments powered by Disqus