Capgemini ontwikkelt digitale roadmap Statoil

Capgemini ontwikkelt digitale roadmap Statoil
  • 06 april 2018
  • Redactie

Internationaal energiebedrijf Statoil heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Capgemini. De komende drie jaar zal Capgemini ondersteuning bieden in het verder ontwikkelen en het afronden van Statoils digitale roadmap.

Een jaar geleden startte Statoil met het vormgeven van zijn digitale roadmap. Voor deze vormgeving construeerde het bedrijf tevens een Center of Excellence. Het CeO zal tevens functioneren voor het ontwikkelen van digitale innovaties en het ondersteunen van projecten .

Pijlers
De organisatie van de digitale roadmap, waarin Capgemini een ondersteunende rol gaat vervullen, is gericht op drie pijlers. Allereerst moet het digitaliseren van processen voor vooruitgang zorgen in datamangagement en efficiëntie van Statoils kernactiviteiten. Eveneens wordt het gebruik van artificial intelligence verbeterd. Alsmede wordt de optie om bediening op afstand te intensiveren onderzocht.

Digitale reis
Capgemini’s Anil Agarwal verklaart trots en verheugd te zijn dat het energiebedrijf hen heeft uitgekozen als strategisch partner. ‘We kijken ernaar uit hen te ondersteunen op hun digitale reis. Deze overeenkomst zal ons bestaande en zeer gewaardeerde partnerschap verder versterken.’ Statoil hoopt hiermee uit te groeien tot digitale leider onder de belangrijkste energieleveranciers.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link