MKB-er dreigt digitaliseringsboot te missen

MKB-er dreigt digitaliseringsboot te missen
  • 22 juni 2018
  • Redactie

De vaart van digitalisering zit er op de Nederlandse arbeidsmarkt flink in, wat als gevolg heeft dat 54 procent van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven het tempo niet meer kunnen bijhouden. Binnen twee jaar is dit percentage met 12 procent gestegen.

In 2016 gaf 42 procent van de ondervraagde Nederlandse MKB-bedrijven aan de transformaties niet meer te kunnen bijbenen. Dat blijkt uit de MKB Barometer, waarin trends en ontwikkelingen binnen het MKB worden opgenomen. Volgens de resultaten ziet 60 procent van de respondenten in dat technologische ontwikkelingen de komende drie jaar veel effect gaan hebben op het bedrijfsmanagement.

Ondersteunende rol
‘De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat we moeten uitkijken voor een technologische tweedeling in de economie’, aldus Jarno van Hurne, Solution Marketing Director bij Exact (het bedrijf dat het onderzoek initieerde). Volgens hem ligt er een rol bij technologische organisaties: ‘IT-bedrijven zullen aan de ene kant moeten blijven inzetten op innovatie, maar tegelijkertijd ook organisaties moeten helpen om deze toe te passen in de dagelijkse bedrijfsvoering.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link