Noodfinanciering vereist voor AI-studies

Noodfinanciering vereist voor AI-studies
  • 01 augustus 2018

De Cyber Security Raad (CSR) wil noodfinanciering voor studies rondom kunstmatige intelligentie. Het adviesorgaan van het kabinet wil voorkomen dat er een studentenstop wordt ingesteld bij de universiteiten, veroorzaakt door de grote hoeveelheid aanmeldingen.

‘We hebben die kennis ontzettend hard nodig, dat is een randvoorwaarde om een veilige digitale economie te hebben’, aldus Ineke Dezentjé Hamming, namens de raad tegenover NOS. Aanleiding hiervan is de overweging van universiteiten die AI-studies aanbieden om de instroom van het aantal studenten te beperken. In het aantal aanmeldingen signaleert een aantal universiteiten een verdubbeling ten opzichte van huidig schooljaar.

Noodfinanciering
Om de universiteiten te ondersteunen en alle studenten wél te laten starten in 2019, adviseert de CSR om een team te formeren die kan assisteren in het vinden van de gekwalificeerde docenten en de benodigde middelen. Om de universiteiten te voorzien van de benodigde extra capaciteit, denkt de raad dat er ruim €500 miljoen euro nodig is.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link