Gebrek aan digivaardigheid op werkvloer ergerniswekkend

Gebrek aan digivaardigheid op werkvloer wekt ergernis
  • 12 december 2018
  • Redactie

Minder digivaardige collega’s belemmeren de digitale vooruitgang van de eigen organisatie, stellen managers in Nederlanders. Om deze reden stoort nagenoeg een kwart van de 467 door Ictivity ondervraagde managers zich aan digibeten.

In het onderzoek van de genoemde IT-dienstverlener kwamen diverse ergernissen aan het licht. Zo stoort 37% zich aan collega’s die door beperkte digivaardigheid langer over processen doen. Ook ervaart een derde van de ondervraagde managers het mislopen van essentiële informatie en moeite met de toepassing van nieuwe technologieën irritant. 33% van de managers stelt dat de kwaliteit van het werk achteruit holt wanneer het niveau van digivaardigheid te laag is. Gevraagd naar het verbeteren van deze vaardigheden, ziet 42% ruimte voor verbetering. Opvallend is dat managers wel een groot vertrouwen hebben in hun eigen kunnen op IT-gebied van IT: 66% van de ondervraagden vindt zichzelf voldoende digivaardig.

‘Niet alleen budgetten en tijd zijn belangrijk voor digitale vooruitgang – het valt of staat met de digivaardigheid van de medewerkers. Zij zijn immers de mensen die nieuwe technologieën moeten aanwenden om de organisatie vooruit te helpen’, aldus Wilbert van Beek, commercieel directeur bij Ictivity. In zijn optiek is het daarom van belang om medewerkers hierin te ondersteunen middels een passend adoptieprogramma. ‘Focus op de gebruiker om de maximale waarde te halen uit IT.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link