Maaltijdbox voedt zich met DNA

Maaltijdbox voedt zich met DNA
  • 8 februari 2019
  • Redactie

Om consumenten een duwtje in de goede richting te geven, biedt Ekomenu een maaltijdbox aan op basis van het DNA van de maaltijdbesteller. Het bedrijf verleent nu de service waarmee klanten middels biochemie worden geadviseerd over de leefstijl en voeding die bij hen past.

Het bedrijf wil de klant optimaal bedienen en levert persoonlijk afgestelde maaltijdboxen. De klant wordt gecheckt op DNA, intoleranties en bloedwaarden. Voor het uitvoeren van de DNA-testen werkt Ekomenu samen met Mijn Labtest.
‘Ekomenu biedt hulp. Klanten ontvangen gepersonaliseerde menu’s die volledig zijn afgestemd op de leefstijl, allergieën of aandoeningen als diabetes. We werken daarbij intensief samen met kennispartners zoals Diabetes Fonds, TNO, zorgverzekeraars en Wageningen Universiteit’, verklaart oprichter Jack Stroeken.

Wetenschappelijk diëten
Ekomenu is niet de eerste organisatie die voedingsadvies geeft op basis van DNA. Bilder & De Clerq kwamen met een soortgelijk concept voor een andere doelgroep: klanten die middels een wetenschappelijk dieet willen afvallen.

comments powered by Disqus