Manager ziet flexibiliteit als troefkaart

Manager ziet flexibiliteit als troefkaart
  • 22 maart 2019
  • Redactie

91% van de managers wereldwijd zet flexibel werken in om productiviteit te bevorderen. Driekwart van de 15.000 ondervraagde leiders komt in actie om personeel te behouden.

Uit het jaarlijkse onderzoek van International Workplace Group (IWG), dat in 80 landen wereldwijd werd uitgevoerd, blijkt dat driekwart van de bedrijven de afgelopen tien jaar een beleid heeft ontwikkeld om flexibel werken aan te bieden. Dit blijkt beter aan te sluiten op de wens van medewerkers: circa tweederde van deze groep respondenten vindt de vrijheid van werklocatie belangrijker dan het imago van de werkgever.

7 op de 10 ondervraagde werknemers ziet de voorwaarden van HNW als een belangrijke factor bij het zoeken van een baan. Een derde van hen vindt dit aspect beduidender dan een verhoging van het vakantiegeld. IWG stelt op basis van de resultaten daarnaast vast dat flexibiliteit leidt tot meer diversiteit op de werkvloer.

Voordeel of handicap?
Het verhogen van de productiviteit is één van de voordelen van flexibel werken, geeft zo’n negentig procent van de managers aan. Voor het grootste gedeelte van deze groep respondenten (91%) is dit dan ook de grootste reden om deze vrijheid te bieden, gevolgd door het beperken van de reistijd (78%) en het behouden van personeel (75%).
Medewerkers lopen daarentegen nogal eens tegen barrières aan. De meest genoemde irritatiepunten: de aanwezigheid van familieleden tijdens thuiswerken (68%), het gebrek aan een internetverbinding (54%) en de onbereikbaarheid van persoonlijke data (25%).

comments powered by Disqus