Nederland zet druk op technologieketel

Nederland zet druk op technologieketel
  • 7 mei 2019
  • Redactie

In de Europese Unie moet meer nadruk komen op de noodzaak om te investeren in een toekomstbestendig economie. Het ministerie van Financiën pleit daarom voor een speciale commissaris voor cybersecurity in de Europese top.

Wopke Hoekstra duidt de noodzaak van een technologische spurt door te wijzen naar AI-investeringen in Azië en in de VS. Nederland loopt achter, wat Capgemini in eerder onderzoek ook al aantoonde. ‘Laten we dat gat goedmaken, en meer doen. Dat kunnen we doen door research te faciliteren en de nieuwste technologieën te ondersteunen. […] Dat zal het verschil maken in de toekomst.’ De Europese Unie moet grote stappen maken om te investeren in innovatie, AI en nano- en biotechnologie.

Wereldwijde standaard
Voor deze innovatieve en technologische ommezwaai is een cybercommissaris nodig, bepleit de minister van Financiën. De nog aan te stellen functionaris moet als een morele maatstaaf fungeren op het gebied van transparantie en cyberveiligheid. ‘Dan kunnen we een wereldwijde standaard zetten, zoals we dat in het verleden ook op veel andere terreinen hebben gedaan.’

comments powered by Disqus