Storende collega = grootste kantoortuinprikkel

Storende collega = grootste kantoortuinprikkel
  • 21 mei 2019

Zo goed als alle werknemers (99 procent) worden gestoord tijdens de werkzaamheden op hun eigen werkplek. De grootste stoorzender binnen de kantoortuin is geluidsoverlast van lawaaiige collega’s, blijkt uit recent onderzoek.

In opdracht van Plantronics bracht Savanta in kaart hoe vier generaties hun werkomgeving ervaren en wat het meest bevorderlijk is voor de productiviteit. Hier ondervroeg de organisatie wereldwijd circa 5.000 respondenten voor. Circa de helft van de GenY-ers en de GenZ-ers geeft de voorkeur aan een kantoortuin, ondanks afleidende factoren. Driekwart van alle ondervraagde werknemers zegt dat de grootste afleiding wordt veroorzaakt door lawaaiige collega’s, wat erin resulteert dat de helft van de respondenten concentratieproblemen ervaren.

Generatieafhankelijke prikkels
‘Als je beseft hoeveel verschillende werkstijlen en generaties samenkomen op één plek, is het niet zo gek dat iedereen aangeeft te worden afgeleid op het werk’, aldus Amy Barzdukas, CMO en executive VP bij Plantronics. Het onderzoek toont aan dat er een groot productiviteitsverschil is tussen generatie Z en babyboomers: 52 procent van de GenZ-ers is het meest productief wanneer het druk is op kantoor, terwijl 60 procent van de babyboomers een productiviteitspiek ervaart wanneer het stil is. Barzdukas stelt dat de goede mix van een prettige werkomgeving en technologie productiviteitsverhogend werkt. Bovendien geeft 3 op de 4 respondenten aan productiever te zijn als werkgevers meer zouden doen om het aantal afleidingen in de kantoortuin te reduceren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link