Content met 112

Content met 112
  • 16 oktober 2019
  • Redactie

De bereikbaarheid en dienstverlening van meldkamer 112 wordt door burgers goed beoordeeld: het rapportcijfer ligt ruim boven de 8. Het snelle en adequate bepalen wat de juiste hulp is en het tonen van empathie vinden burgers essentiële basisvoorwaarden.

De burgers die in een acute noodsituatie hebben verkeerd en contact hebben opgenomen met de 112-meldkamer zijn positief over hoe de dienstverlening verloopt. Dat leert onderzoek van Berenschot in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het adviesbureau sprak met experts, burgers met een communicatieve beperking en burgers die eerder een noodmelding hebben gedaan door 112 te bellen. Het doel van het ministerie was het in kaart brengen van de technologische behoeften van burgers – mede naar aanleiding van het floppen van de 112-app.

Appontwikkeling
Naast dat meldkamermedewerkers empathisch zijn en het vermogen hebben om goed te reageren op binnengekomen telefoontjes, vinden burgers het belangrijk dat er een noodknop op mobiele devices wordt toegevoegd. De Rijksoverheid licht toe dat de ontwikkeling van een nieuwe 112-app nog volop in ontwikkeling is. ‘De wensen en ideeën van burgers lopen parallel met de huidige ontwikkelingen in de meldkamer: implementatie van automatische locatiebepaling en ontwikkeling van een 112-app, inclusief een noodknopfunctie.’

C2000
Het eigen communicatiesysteem voor politie, brandweer, ambulance en marechaussee – C2000 – wordt volgens de overheid nog even uitgesteld. Begin 2018 informeerde minister Grapperhaus dat de migratie in 2019 voltooid zou worden. Inmiddels staat de invoering van het vernieuwde spraaknetwerk gepland in het eerste kwartaal van 2020.





comments powered by Disqus