Davy Kestens introduceert banking app Cake

Davy Kestens introduceert banking app Cake
  • 08 oktober 2019
  • Redactie

De ‘vernieuwende’ banking app Cake ziet dit najaar het levenslicht. De Belgische tech-ondernemer Davy Kestens, oprichter van de gelijknamige start-up, laat vandaag weten dat de publieke lancering in december zal plaatshebben.

De gratis banking app maakt het mogelijk om rekeningen van verschillende banken op een intuïtieve manier te beheren vanuit één neutrale app, stelt het softwarebedrijf. Cake zal ook de geanonimiseerde financiële data van zijn gebruikers analyseren om op die manier gepersonaliseerde en proactieve inzichten en advies te geven over hun bestedingen. Daarnaast worden gebruikers financieel beloond voor het gebruik van de app. Door aankopen te doen bij commerciële partners van Cake krijgen zij bovendien zogenoemde ‘rewards’: bedragen die telkens gestort worden op de zichtrekening die zij hebben gekoppeld aan deze nieuwe banking app. ‘Het is onze missie om het financiële welzijn van iedere consument te verbeteren. En wij geloven dat we met technologie het verschil kunnen maken’, aldus Davy Kestens, ceo en oprichter van Cake, die eerder hoge ogen gooide in Silicon Valley met zijn vorige bedrijf Sparkcentral.

Aanhaken
Het Belgische softwarebedrijf, dat momenteel twintig medewerkers in dienst heeft, zegt nu al ruim 5.000 geïnteresseerden op een wachtlijst te hebben staan. Een deel hiervan zal gebruik kunnen maken van een proefversie van de app die over enkele weken wordt uitgebracht.

Ook hebben verschillende commerciële partners hun interesse kenbaar gemaakt. ‘Cake wekte onze interesse omdat zij op een onderbouwde, analytische wijze de mogelijkheid bieden om gedragspatronen van onze klanten en gelijkgestemden te ontdekken. Daarnaast is het een waardevol instrument om inzicht te krijgen in mogelijke partnerships en zo te verkennen hoe Foodmaker zijn klanten een nog betere ervaring kan geven’, geeft Lieven Vanlommel, ceo Foodmaker, bijvoorbeeld te kennen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link