Ahold start ‘geheim’ AI-project

Ahold start ‘geheim’ AI-project
  • 08 oktober 2019
  • Redactie

Ahold Delhaize werkt naar verluidt samen met andere Nederlandse grootbedrijven op het gebied van kunstmatige intelligentie. De aanleiding van het geheime partnerschap is de AI-positie van Nederland ten opzichte van China en de VS. Er moet meer technologische know-how worden gecreëerd.

In mei liet Ahold al los de krachten te bundelen met ICAI: het Innovation Center for Artificial Intelligence, waar met name Universiteit van Amsterdam zich voor inzet. Aan het begin van het partnerschap liet Frans Muller nog vallen: ‘Met dit partnerschap willen we onze lopende initiatieven verder ontwikkelen en leren hoe AI kan worden gebruikt om de belangen van onze klanten beter te dienen.’ Volgens diverse media voerde de topman recentelijk nog gesprekken met Mark Rutte over de toekomst van kunstmatige intelligentie en de rol van Ahold hierin.

AI Coalitie
De overheid heeft de afgelopen jaren steeds vaker projecten ondersteund of opgetuigd waarin de rol van algoritmes centraal staan. Zo kondigde de Taskforce AI afgelopen juli nog de Nederlandse AI Coalitie aan, die ervoor moet zorgen dat Nederland bijblijft in de race rond artificial intelligence. Deze AI coalitie wordt vandaag officieel gelanceerd.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link