Meer me-time in 2020

Meer me-time in 2020
  • 06 januari 2020
  • Redactie

Nagenoeg vier op de tien werkende Nederlanders wil dit jaar een cursus, training of opleiding volgen. Verder ambieert een kwart van de ruim 1.076 respondenten een betere balans tussen werk en privé in 2020, en is een vijfde van de ondervraagden van plan gezonder te leven op het werk. Actuele resultaten van het nieuwjaarsonderzoek van online pensioenuitvoerder BeFrank maken dit duidelijk.

‘Dat ook dit jaar uit het onderzoek blijkt dat werknemers hun positie willen verstevigen met een cursus of training, is een goed teken’, vindt Jan Hein Rhebergen (commercieel directeur bij BeFrank). ‘We worden steeds ouder en de AOW-leeftijd stijgt. Wij stimuleren mensen om fit met pensioen te gaan. “Een leven lang leren” draagt daar aan bij.’

Duidelijke doelen
De online pensioenuitvoerder bracht onder meer in kaart hoe werkend Nederland zijn carrière in 2020 ziet. Gezonder leven op het werk (20%), minder overwerken (14,7%), vaker leuke dingen ondernemen met collega's (14%) en een nieuwe baan vinden (8,3%) zijn wensen voor dit jaar. Was vorig jaar nog 11 procent van plan meerdere banen te combineren, voor 2020 is dat gezakt naar 5,4 procent.

Gevraagd naar de wensen en behoeften van werknemers dit jaar, vindt ruim 70% dat arbeidsvoorwaarden moeten worden afgestemd op specifieke wensen van elke werknemer. Meer dan driekwart van de respondenten krijgt liever doorlopend feedback in plaats van één of twee keer per jaar een functioneringsgesprek, terwijl meer dan de helft een werkdag van 9 tot 5 ‘meer van deze tijd’ vindt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link